Stomatoloska oprema

STOMATOLOSKA OPREMA


Stomatoloska oprema obuhvata sve ono potrebno stomatologu za uspešan i sigurni rad. U sastav stomatološke opreme ulaze aparati koji obezbeđujući stomatologu siguran rad, a to svakako daje zadovoljnog pacijenta.
U sastav stomatološke opreme ulaze:
·         Stomatološka stolica
·         Oprema za sterilizaciju stomatoloških instrumenata
·         Rentgen aparati
·         Stomatološki instrumenti
·         Kompresor i sukcija
·         Ostala stomatološka oprema
·         Oprema za zubnu tehniku
·         Pribor za jednokratnu upotrebu
Savremene stomatološke stolice renomiranih svetskih proizvođača poput Sirone, Kavo, Fona, kao i mnogih drugih proizvođača, najčešće su dizajnirane tako da se mogu nadograđivati, reflektor koji daje visoku produkciju svetla omogućava dobru vidljivost u sva četiri kvadranta i time  obezbeđuju fleksibilnost stomatološke opreme u radu sa njom. Sinhronizovani pokreti naslona i sedišta stolice, daju udobnost pacijentu, a glatke površine delova stolice omogućavaju lako čišćenje i održavanje higijene. Različiti modeli stomatoloskih stolica su dostupni sa sistemom visećih ili podignutih creva, bičeva,  što je izuzetno pogodno za dečje stomatologe. Na doktorskom stočiću mogućnost ugradnje pet bičeva. Taster za komande prisutan i na doktorskom i na asistentskom elementu. Ova stomatoloska oprema poseduje sistem za destilovanu vodu i dezinfekcijsko sredstvo. Karakteristike osnovnih modela stolica kao i mogućnost nadograđivanja različitim stomatološkim aparatima, obezbeđuju dobar i uspešan rad.

Oprema za sterilizaciju, dezinfekciju i održavanje stomatoloških elemenata  je neophodna deo stomatoloske opreme koji se koristi za pravilan i duži rad samih instrumenata. Zahvaljujući ovoj opremi obezbeđuje se održavanje instrumenata i onemogućava kontaminacija. U ovu grupu stomatoloske opreme spadaju ulja različitih proizvođača koja se koriste za podmazivanje stomatoloških instrumenata, koja su otporna na sterilizaciju, ekonomična su i njihovom upotrebom produžava se vek stomatološke opreme. U tu svrhu se koriste i različiti aparati za održavanje stomatoloških instrumenata sa automatskim sistemima koji efikasno čiste i podmazuju unutrašnjost nasadnih instrumenata, produvavaju instrumente komprimovanim vazduhom, efikasno čiste kanale za sprej. Koriste se sterilizatori različitih zapremina, kako manuelni tako i digitalni kiji dostižu visoke temperature za sterilizaciju  čak od 50 do 300C. Visoku primenu imaju i različiti aparati za ultrazvučno pranje instrumenata,  aparati na paru pod pritiskom za dezinfekciju i sterilizaciju, kao i mnogi drugi uređaji.
Za sada toliko na temu stomatoloska oprema. Pratite nas i dalje da Vas informišemo o dešavanjima na polju stomatologije

 

Нема коментара:

Постави коментар